Здраве & Фитнес : Фитнес18 ФЕВРУАРИ 2016

Йога пози за двама

Опитайте! Ще се радвате на по-здрави тела и по-силна връзка

Да пием, хапваме и гушкаме с половинката определено е нещо много приятно и отпускащо.

Експертите обаче са категорични, че връзката става по-силна, когато се изгради истинско доверие между партньорите. “Един от най-добрите начини да постигнете повече интимност в отношенията е да създадете и да поддържате чисти отношения” казва Аби Върнън. “При йогата за двама, комуникацията е от ключово значение, за да изградите чувство на безопасност и доверие, както и да успеете да задържите забавлението в играта”.

Върнън е инструктор по йога, който отваря своето първо студио в Сейнт Луис през 2012 г., а днес има 13 студия в шест града. Специално за двойките тя е създала програма с йога упражнения, чрез които ще заздравят своите взаимоотношения. Тя съветва да изпълнявате серията два пъти.

1. Центриране

Йога пози за двама
Седнете с лице към партньора с кръстосани крака и сложете ръце върху коленете му. Отделете време, за да се вгледате наистина в неговото лице. Понякога сме толкова заети ежедневието си, че забравяме да погледнем любимите си хора в очите и да ги оценим.

2. Поза седнала крава

Йога пози за двама
Седнете с лице към партньора с кръстосани крака и се хванете за ръце, като изтеглите тялото назад. Нека има съпротивление между вас и вашия партньор, докато издигате и смъквате рамене назад и надолу.

3. Поза за гръбначния стълб

yoga 3
Седнете един срещу друг с кръстосани крака. Завъртете се в противоположните си страни и се хванете за ръце, както е показано на снимката. Вдишайте дълбоко, задръжте за секунда и издишайте.

4. Насрещен диалог

yoga 4
Започнете в седнало положение с лице на партньора си и с кръстосани крака. Кръстосайте ръцете си и се хванете един за друг. Усучете тялото си и с помощта на ръцете си се обърнете един зад друг. Уверете се, че партньора ви се чувства комфортно и се опитайте да дишате в тон.

5. Насрещен мост

yoga 5
Започнете седнали с гръб един към друг. Нека единият партньор е с изправени напред крака. Другият партньор поставя двата крака на пода и започва бавно да натиска тялото си назад, върху това на партньора и се отпуска върху гърба му. Сменете се с партньора и нека и той извърши същата поза.

6. Разтегнете рамене

yoga 6
От изправена поза застанете с гръб един към друг. Вдигнете ръце встрани в позиция T. Преплетете ръцете си, като натиснете дланите си. Започнете да вибрирате леко и стойте така в продължение на минута.

7. Поза стол

yoga 7
От изправена позиция, застанете с гръб един към друг, като ги опрете. Натиснете ги здраво един в друг, за да поддържате баланса. Разтворете крака на ширината на раменете и бавно започнете да се спускате надолу, докато направите 90-градусов ъгъл, подобно на стол. Задръжте така и вдишайте и извишайте дълбоко три до пет пъти. След това се вдигнете нагоре. Това упражнение укрепва тялото и ума, като същевременно се създава по-дълбоко чувство на доверие.

8. Граничен ъгъл

yoga 8
Седнете с лице един към друг. Единият от двамата да кръстоса крака, докато другият ги отпусне напред, опирайки ги в краката на партньора. Хванете се за ръце и започнете да се издърпвате един друг напред. По този начин укрепвате гърба, докато увеличавате интимността и доверието помежду ви.

9. Огъване настрани

yoga 9
Седнете с лице един към друг. Нека краката ви са в широк разкрач с допрени пети и пръсти. Хванете се дясна за дясна ръка и се наклонете в противоположната си страна. Изтеглете другата си ръка над главата. Поемете дълбоко дъх. Изправете тялото и повторете упражнението на другата страна, като се хванете за другата ръка.

10. Летящият войник

yoga 10
Летящият войник създава най-силното чувство на доверие и комуникация между партньорите. Единият от двамата партньори ляга на земята по гръб и вдига ръци и крака към тавана. Неговият партньор стои пред него, хваща го за ръцете и се навежда към краката му. Той слага краката си от двете страни на ханша за повече баланс и жената се отпуска успоредно върху тялото му.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Кратка тренировка с Дилета Леота
Фитнес13 СЕПТЕМВРИ 2022

Кратка тренировка с Дилета Леота

Постелка и стена – това е всичко, от което се нуждаем, за да направим тази кратка, но интензивна тренировка.

10-минутна тренировка убиец на мазнини и калории
Фитнес13 МАРТ 2022

Най-релаксиращата тренировка за корем

+ разтягания за гръб

Да се възползваме максимално от антиейдж свойството на тренировките
Фитнес12 МАРТ 2022

Да се възползваме максимално от антиейдж свойството на тренировките

Активният начин на живот ни дава възможността да забавим часовника с до 10-12 години